070 397 5939
Vandaag geopend van 08.00 tot 20.30

Implantologie Den Haag & Amsterdam

Wanneer u een tand of kies mist, kan dit veel ongemakken geven tijdens het eten, praten of lachen. Implantologie heeft als doel de missende tand of kies te vervangen, waardoor uw gebit zijn oorspronkelijke functie en uiterlijk terugkrijgt. Voor het plaatsen van implantaten kunt u terecht bij de specialist van Aqua Dental Clinic in Den Haag en Amsterdam. Bij Aqua Dental Clinic kiest u voor:

 • Een gecertificeerd kaakchirurg
 • Persoonlijke zorg
 • De nieuwste technologieën en apparatuur

Wilt u weten wat implantologie voor u kan betekenen? Maak een afspraak door het contactformulier in te vullen, of bel voor telefonisch advies naar 070 397 5939.

Afspraak maken 070 397 5939

 

Instructiefilm implantaten:

 

Biedt implantologie de oplossing voor u?

Wanneer u één of meerdere gebitselementen mist, kan dit problemen veroorzaken bij het bijten en kauwen. Implantaten dienen als basis van een klikprothese, kroon of brug, om één of meerdere ontbrekende tanden permanent te vervangen. Het resultaat is duurzaam, natuurgetrouw, supersterk en voelt bovendien natuurlijk aan. Implantaten bieden de oplossing indien:

 • U last heeft van een loszittend kunstgebit of loszittende overkappingsprothese.
 • U één of meerdere gebitselementen mist.

 

Tarieven en vergoeding

In Nederland hanteren alle tandheelkundige zorgaanbieders dezelfde tarieven. De tarievenlijst geeft u geen totaaloverzicht van de kosten, omdat er vaak meerdere behandelingen worden gecombineerd. Het geeft u echter wel een indicatie. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw gebitssituatie en wensen.

Vergoeding van implantologische behandelingen

In de meeste gevallen vergoedt de basisverzekering uw implantologische behandelingen bij een tandeloze kaak. Dit is van toepassing voor maximaal 4 implantaten in de bovenkaak en 2 implantaten in de onderkaak.

Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding dient er een machtigingsaanvraag ingediend te worden bij uw verzekeraar. De duur van de aanvraag verschilt per verzekeraar. Gemiddeld is dit 4 tot 6 weken.

 

Een implantaat

Implantanten zijn een permanente vervanging van een ontbrekende tandwortel en dienen als kunstwortel. Een implantaat is een titanium schroefje dat in uw mond wordt geplaatst, waarna het bot zich aan het lichaamsvriendelijke titanium hecht. Het implantaat kan dan het fundament vormen voor een kroon (kunsttand), brug (meerdere kunsttanden) of klikgebit. 

De voordelen van implantologie

Een belangrijk voordeel van een implantaat (in vergelijking met bijvoorbeeld plaatjes of een brug) is dat de oplossing zich beperkt tot de plaats waar het probleem zich voordoet. In de meeste gevallen blijven aangrenzende tanden of kiezen onaangetast.

Bij een brug of kunstgebit zal het kaakbot op ten duur gaan slinken, doordat er geen vervanging is gekomen voor de missende wortel. Omdat bij implantologie de tand of kies inclusief wortel wordt vervangen, blijven de contouren van de kaak intact.

De voordelen van een implantaat:

 • Esthetisch mooi en comfortabel resultaat
 • U kunt weer zorgeloos praten, lachen en eten
 • Behandeling beperkt zich tot waar het probleem zich voordoet
 • Een implantaat gaat lang mee
 • Een veilige en betrouwbare behandeling

Voor het vervangen van één of meerdere gebitselementen kunt u terecht bij de implantoloog van Aqua Dental Clinic in Den Haag of Amsterdam.

Afspraak maken 070 397 5939

 

De implantologische behandeling

Met behulp van een implantologische behandeling kan de implantoloog van Aqua Dental Clinic de kwaliteit en het uiterlijk van uw gebit aanzienlijk verbeteren. U dient echter wel voorbereid te zijn op een intensief traject, waarvoor u regelmatig onze praktijk in Den Haag moet bezoeken. De implantoloog zal u hier tijdens de verschillende behandeltrajecten uitgebreid bij begeleiden:

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek in Den Haag maakt u kennis met uw behandelend specialist. Naar aanleiding van een overzichtsfoto van uw kaak en uw wensen zal er bepaald worden of implantaten een geschikte oplossing voor u zijn. Vanaf achttienjarige leeftijd kan in principe iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat krijgen. Om een succesvolle behandeling te garanderen dient u echter wel aan enkele voorwaarden te voldoen:

 • U dient voldoende kaakbot te hebben voor de verankering van de implantaten (indien nodig kan dit worden aangevuld)
 • Uw kaakbot, gebit en tandvlees moeten gezond zijn. Indien dit niet het geval is, zal onze specialist dit eerst behandelen.
 • U moet bereid zijn de aangebrachte gebitselementen goed te onderhouden.
 • Roken en overmatig alcoholgebruik hebben een zeer nadelige invloed op de behandeling; in deze gevallen raden wij een behandeling af.

Indien implantaten een passende oplossing voor u zijn, stelt de implantoloog een persoonlijk behandelplan en een kostenindicatie op. Aqua Dental Clinic zal hierbij uw wensen in acht nemen en u tijdens het gehele proces begeleiden.

Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan van de klikprothese zal er een machtigingsaanvraag naar uw verzekeringsmaatschappij worden verstuurd. Bij goedkeuring zal de implantoloog over gaan tot de daadwerkelijke behandeling.

 

De plaatsing van het implantaat

Het plaatsen van een implantaat is een relatief eenvoudige ingreep, die onder plaatselijke verdoving binnen zestig tot negentig minuten zal worden uitgevoerd. Uw behandelend implantoloog zal met behulp van een kleine incisie het kaakbot blootleggen. Vervolgens zal er een klein gaatje in het kaakbot worden geboord, waar het implantaat uiteindelijk wordt ingeschroefd. Na het plaatsen van het implantaat wordt het tandvlees weer gehecht, waardoor het implantaat volledig bedekt is.

 

Rustperiode

Omdat het implantaat tijd nodig heeft om zich stevig aan het kaakbot te hechten, zal er niet direct een prothese of kroon op het implantaat worden geplaatst. Tijdens deze zogenoemde ‘inhelingstijd’ krijgt u een tijdelijke oplossing, zodat u niet zonder tand of kies hoeft rond te lopen. Na 3 tot 6 maanden zal het kaakbot voldoende hersteld zijn en kan de behandeling vervolgd worden.

 

Plaatsing van de permanente prothese of kroon

Om de permanente prothese of kroon te plaatsen, zal uw implantoloog wederom een kleine incisie in het tandvlees maken, ditmaal om het implantaat bloot te leggen. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat u hier niets van voelt. Vervolgens maken we een afdruk voor de definitieve klikprothese, kroon of brug. Twee weken later zal het implantaat worden geplaatst en zal het worden voorzien van een opbouw waarop de uiteindelijke klikprothese, brug of kroon wordt vastgemaakt.

 

Nazorg

Dagelijkse mondhygiëne is na het plaatsen van implantaten van groot belang. Tijdens de nazorgfase zal uw implantoloog u vragen terug te komen bij onze praktijk in Den Haag voor een controle. Uw specialist controleert via gebitsonderzoek en foto’s of de implantaten naar behoren functioneren en zal er op toezien dat de mondhygiëne geen problemen veroorzaakt.

Neem direct contact op met Aqua Dental Clinic indien:

 • Het bloeden niet stopt
 • Uw lichaamstemperatuur boven de 39 graden uitstijgt

Adres

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl

Aqua Dental Clinic Den Haag

Burgemeester Hovylaan 78
2552 AZ Den Haag
070 397 5939

Aqua Dental Clinic Amsterdam

Piet Heinkade 215
1019 HM Amsterdam
Tel: 020 555 8288

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Veelgestelde vragen over implantologie

Onze tandheelkundig specialisten krijgen veel vragen over het gebruik van implantaten, bijvoorbeeld wat implantologie precies is of wanneer implantaten nodig zijn. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over implantologie voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Wat is implantologie?

Implantologie is de behandeling waarbij implantaten in het gebit worden aangebracht om tandwortels te vervangen die om wat voor reden dan ook verloren zijn gegaan. Het implantaat geldt als kunstwortel en wordt in het kaakbot aangebracht. Na verloop van tijd groeit het implantaat, oftewel de schroef vast in het bot, waarna er veilig een kroon, brug of kunstprothese op aangebracht kan worden. Implantaten bieden dus een basis voor kunsttanden en –kiezen.

Wanneer kies ik voor implantaten?

Mensen kiezen voor implantaten als duurzame vervanging van tanden en/of kiezen die verloren zijn gegaan. Met implantaten wordt de natuurlijke functie en uitstraling van eigen tanden en kiezen weer hersteld. Implantaten waar een kroon, een burg of een kunstprothese op bevestigd is zorgen ervoor dat u weer onbezorgd kunt kauwen, drinken, spreken en lachen.

U kiest dus voor implantologie als u op zoek bent naar een permanente vervanging van verloren tandwortels. De aangebrachte kunstwortel, oftewel implantaat, vormt de basis voor een kroon, brug of kunstprothese.

Is implantologie voor iedereen geschikt?

Implantaten kunnen niet in elk kaakbot aangebracht worden. Dit komt omdat het bot aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Hieronder leest u welke voorwaarden dat zijn en wat de voorwaarden inhouden.

 • Het kaakbot dient volgroeid te zijn: bij vrouwen is het bot doorgaans rond het negentiende levensjaar volgroeid en bij mannen rond het vierentwintigste levensjaar. Uiteraard zal de implantoloog of kaakchirurg uw kaakbot uitgebreid beoordelen voorafgaand aan de behandeling.
 • Het kaakbot dient voldoende potentie te bieden, zodat het implantaat kan vastgroeien: met behulp van een röntgenfoto kan de tandheelkundig specialist beoordelen of uw kaakbot geschikt is voor implantaten.
 • Het tandvlees dient gezond te zijn: omdat het tandvlees opengelegd wordt tijdens de behandeling, dient het tandvlees voldoende gezond te zijn. Gezond tandvlees bevordert het herstel en de snelheid waarmee het implantaat vastgroeit.
 • Uw persoonlijke mondhygiëne: tot slot zijn een goede persoonlijke verzorging en een goede mondhygiëne (zie ook: mondhygiënist) bepalend voor een succesvolle behandeling.

Wat kost een implantaat?

De kosten van een implantaat zin afhankelijk van het type behandeling. De standaardtarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zoals bovenaan deze pagina toegelicht geeft de tarievenlijst van de NZa echter geen totaaloverzicht van de kosten van implantaten. Bij implantologie worden meerdere behandelingen vaak gecombineerd om de behandeling te laten slagen. Hierbij kunt u denken aan het aantal benodigde implantaten, de hoeveelheid aanwezige kaakbot en de gewenste tandprothese.

Uiteraard is het mogelijk om voorafgaand aan de behandeling een kostenindicatie te ontvangen. Tijdens een consult kan de tandarts-implantoloog u uitgebreid informeren over de benodigde behandelingen en de bijbehorende begroting.

Implantologie wordt in veel gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Desalniettemin adviseren wij altijd om uw polisvoorwaarden voorafgaand aan de behandeling op te vragen bij uw zorgverzekeraar. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Maak een afspraak voor implantologie in Den Haag of Amsterdam

Wilt u ook weer onbezorgd kunnen lachen, eten en praten? De implantologie specialist van Aqua Dental Clinic helpt u graag. Neem voor advies, vragen of een afspraak vrijblijvend contact op.

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl


Aqua Dental Clinic Den Haag
Burgemeester Hovylaan 78
2552 AZ Den Haag
070 397 5939

Aqua Dental Clinic Amsterdam

Piet Heinkade 215
1019 HM Amsterdam
Tel: 020 555 8288

 

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten