070 397 5939
Vandaag geopend van 08.00 tot 20.30

Kroon- en brugwerk Den Haag & Amsterdam

Bij Aqua Dental Clinic helpen we u graag uw gebit mooi en gezond te houden. Bij schade aan een tand of kies kan in de meeste gevallen gekozen worden voor een kroon om uw gebit weer compleet te maken. Wanneer u tanden en/of kiezen mist, dan biedt een brug doorgaans uitkomst.

Hieronder vindt u meer informatie over het laten plaatsen van kronen en bruggen bij Aqua Dental Clinic. Heeft u een specifieke vraag of wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van porselein en/of metaal dat exact past over een afgeslepen kies of tand. De kroon zit vastgelijmd op de kies of tand. Door het plaatsen van een kroon krijgt de tand of kies zijn originele vorm en functie weer terug.

Wat is een Brug?

Een brug bestaat uit meerdere kronen en dient ter vervanging van ontbrekende tanden en/of kiezen. Bruggen bestaan uit 2 of meer kronen die op zogenaamde pijlers passen en een brugtussendeel (ook wel dummy genoemd). Er zijn verschillende soorten bruggen, waaronder een ‘gewone brug’, een Vrij-eindige brug en een Etsbrug:

  • Gewone brug: de pijlers bevinden zich bij dit type brug aan weerszijden van de open ruimte
  • Vrij-eindige brug (ook wel cantilever brug genoemd): de pijlers bevinden zich bij dit type brug aan één kant van de ontbrekende kies of tand.  Deze bruggen gaan doorgaans minder lang mee dan gewone bruggen
  • Etsbrug: dit type brug wordt d.m.v. metalen plaatjes met een speciale lijm aan de binnenkant van de tanden geplakt. De brug zit minder vast dan een reguliere brug en wordt vooral gebruikt ter vervanging van één of twee voortanden.


"Eindelijk een tandarts die met je meedenkt en de patiënt voorop zet. Angst en pijn worden besproken en weggenomen. De behandeling is goed en zorgvuldig. (Richard Staak - 5/5 Google recensie).


Wanneer worden kronen of bruggen geplaatst?

Kronen worden geplaatst om beschadigde tanden of kiezen te herstellen. Een kroon wordt over de tand of kies geplaatst, waardoor deze zijn vorm en functie weer terug krijgt. Een kroon draagt ook bij aan het verfraaien van het uiterlijk van uw gebit.

Bruggen worden geplaatst wanneer één of meerdere tanden of kiezen in uw gebit ontbreken. Een brug wordt aan weerszijden van de lege ruimte van de tand of kies bevestigd. Hierdoor worden missende tanden of kiezen opgevuld.

Doet het plaatsen van een kroon of brug pijn?

Voorafgaand aan de behandeling wordt u verdoofd zodat de behandeling vrijwel geheel pijnloos verloopt. Ook het slijpen van tanden en/of kiezen vindt plaats onder verdoving zodat u geen pijn ervaart.

Worden kronen en bruggen door de verzekering vergoed?

Standaard worden kronen en bruggen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Met een aanvullende tandartsverzekering kunt u in sommige gevallen aanspraak maken op een vergoeding van de kosten. Raadpleeg bij twijfel altijd uw zorgverkering om te achterhalen of u recht heeft op een vergoeding.

Implantaten en kronen/bruggen

Wanneer u een implantaat heeft, dan zal de tandarts een kroon op uw implantaat plaatsen. Meer over implantaten vindt u op de pagina implantologie.

Meer informatie over kronen en bruggen

Wilt u meer weten over kronen en bruggen? Neem dan contact met op met Aqua Dental Clinic. Wij voorzien u graag van meer informatie over dit onderwerp.

Indien u zelf online meer wilt lezen over kronen en bruggen dan kunt u onder meer terecht bij Ivoren Kruis en Tandarts.nl.

Adres

Aqua Dental Clinic
Burgemeester Hovylaan 78 (route)
2552 AZ Den Haag

Telefoon: 070 397 5939

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Route