070 397 5939
Vandaag geopend van 08.00 tot 17.00

Kunstgebit Den Haag & Amsterdam

Met een volledige prothese of kunstgebit lacht u weer vol zelfvertrouwen. Bij Aqua Dental Clinic helpen we u graag aan een hoogwaardig kunstgebit dat comfortabel zit en een natuurlijke uitstraling heeft.

Hieronder vindt u meer informatie over een kunstgebit. Heeft u specifieke vragen of wilt u een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact op met Aqua Dental Clinic. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is een uitneembare prothese die dient ter vervanging van uw eigen tanden en kiezen. Er zijn verschillende soorten kunstgebitten. Wij bespreken graag met u welk type kunstgebit het beste past bij uw situatie.

Hoe wordt een kunstgebit gemaakt?

De stappen die genomen worden bij het maken van een kunstgebit zijn globaal als volgt:

  • Eerste afdruk: de tandarts zal eerst een afdruk maken van uw gebit. Vervolgens wordt een gipsmodel gemaakt van deze afdruk in een tandtechnisch lab. Hierbij hoort een individuele ‘lepel’ die op maat van uw mond wordt gemaakt zodat een precieze afdruk kan worden genomen.
  • Individuele/precisie afdruk: de door de technicus gemaakte lepel wordt gebruikt om een precieze afdruk te maken van uw gebit. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het afvormen van de belangrijke delen van uw nieuwe prothese zoals randen die uiteindelijk de begrenzing en afsluiting zullen vormen.
  • Beetbepaling: de tandtechnicus maakt nieuwe gipsmodellen waar een set beetplaten op gemaakt wordt. De beetplaten worden gebruikt om de relatie tussen uw onder- en bovenkaak te registeren. Ze dienen tevens om te bepalen waar de tanden en kiezen uiteindelijk komen te staan. Tijdens deze afspraak wordt ook gekeken naar de vorm en kleur van uw nieuwe klanten.
  • De prothese passen in was: de tandtechnicus maakt een pasprothese. Ook wordt bekeken of de beetregistratie goed is bepaald en of de uitgezochte tanden goed passen bij uw uiterlijk.  Deze pasfase kan – indien nodig – herhaald worden tot u tevreden bent met het resultaat."Ik heb tandarts Vigder, hele fijne tandarts, die de tijd voor je neemt.Ook vragen worden goed beantwoord (Britt - 5/5 Google recensie).Wat kost een kunstgebit?

De precieze kosten van een kunstgebit verschillen per persoon – iedere situatie is uniek en vraagt om een persoonlijke aanpak. De kosten worden onder meer bepaald door het type kunstgebit, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en de techniekkosten die gemaakt moeten worden. De meest voorkomende tarieven (die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit) vindt u hieronder.

Let op: niet alle kosten die verbonden zijn aan een kunstgebit worden hieronder vermeld. U ontvangt voorafgaand aan de behandeling een indicatie van de kosten die van toepassing zijn op uw situatie.

P21

Volledig kunstgebit bovenkaak

€161,36

P25

Volledig kunstgebit onderkaak

€215,14

P30

Volledig kunstgebit boven- en onderkaak

€349,61

P36

Individuele afdruk zonder randopbouw

€26,89

P14

Individuele afdruk met randopbouw

€59,16

Wordt een kunstgebit vergoed?

Niet alle zorgverzekeraar vergoeden een kunstgebit. Raadpleeg daarom bij twijfel altijd uw zorgverzekering.

Hoe maak ik mijn kunstgebit schoon?

Wij adviseren u uw kunstgebit dagelijks te reinigen met speciale reinigingsmiddelen en een protheseborstel. Gebruikt hierbij geen tandpasta. Spoel uw prothese altijd af voordat u deze terug in de mond plaatst. Uw kaak en tong kunt u poetsen met een tandenborstel. Wanneer u de prothese niet draagt, bewaart u deze in een vochtig bakje. Meer informatie over mondhygiëne.

Meer informatie over kunstgebitten

Wilt u meer informatie over het kunstgebit en wat wij voor u kunnen berekenen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over dit onderwerp.

Indien u zelf online meer wilt lezen over kunstgebitten dan kunt u onder meer terecht bij Ivoren Kruis en Tandarts.nl.

Adres

Aqua Dental Clinic
Burgemeester Hovylaan 78 (route)
2552 AZ Den Haag

Telefoon: 070 397 5939

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Route