070 397 5939
Vandaag geopend van 08.00 tot 20.30

Mondhygiënist Den Haag & Amsterdam

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een gezond en mooi gebit. De mondhygiënist van Aqua Dental Clinic Den Haag en Amsterdam richt zich op preventie en mondverzorging, om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Onze mondhygiënist helpt u graag wanneer u klachten ervaart zoals:

 • Gevoelige tanden
 • Ontstoken of pijnlijk tandvlees
 • Terugtrekkend of bloedend tandvlees
 • Verkleurde tanden
 • Regelmatig gaatjes
 • Tandsteen of tandplak
 • Slechte adem
 • Problemen bij mondverzorging

In onze moderne tandartspraktijk te Den Haag en Amsterdam helpt onze mondhygiënist u met al uw klachten en zorgt zij voor een mooi, schoon en gezond gebit. U heeft geen verwijzing nodig van de tandarts om een afspraak te maken met de mondhygiënist. Heeft u ook een afspraak bij de tandarts of één van onze andere specialisten? Dan zullen wij ons uiterst best doen de afspraken te combineren; zo hoeft u maar één keer bij onze praktijk in Den Haag langs te komen.

Neem voor vragen of een afspraak met onze mondhygiënist contact met ons op via 070 397 5939 of vul het contactformulier in.

Maak direct een afspraak 070 397 5939

Onze mondhygiënist

Mondhygienist Den Haag

Als u kiest voor een mondhygiënische behandeling bij Aqua Dental Clinic in Den Haag en Amsterdam, bent u verzekerd van:

 • Een gediplomeerde mondhygiënist
 • Mondhygiënist met ruime ervaring
 • Persoonlijk advies en gespecialiseerde behandelingen

Dhr. Mohep Hakim is de mondhygiënist van onze tandartspraktijk. Hij is zeer ervaren en gespecialiseerd in alle mondhygiënische behandelingen. Ook is hij erkend lid van beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten.

Het kan zijn dat uw tandarts u doorverwijst naar de mondhygiënist, omdat uw tandvlees bijvoorbeeld niet in optimale gezondheid verkeerd. U kunt bij klachten of ter preventie ook zelf een afspraak maken bij Aqua Dental Clinic.


"Ik heb goede ervaringen met deze praktijk. Ze zijn hier erg klantvriendelijk. Wat voor mij een pro is als een werkende vrouw kan ik er ook maandag avond terecht. Scheelt met vrije uren. :) (Stans van Alten Google recensie).


Tarieven en vergoedingen van mondhygiëne

De tarieven van een mondhygiënische behandeling variëren per patiënt en per behandeling. Vraag voorafgaand aan de behandeling naar een kostenindicatie zodat duidelijk wordt wat de kosten zijn van uw specifieke behandeling.

Een behandeling bij onze mondhygiënist wordt enkel vergoed vanuit een tandartsverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering is dus vereist wanneer u een behandeling vergoed wilt krijgen.

Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft dan is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van uw persoonlijke verzekeringsvoorwaarden; laat u vooraf goed informeren door uw verzekeraar of een mondhygiënische behandeling binnen uw tandartsverzekering valt.

Voor een kosteninidicatie verzoeken wij u om contact op te nemen met onze praktijk. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de tarieven.

Contact opnemen 070 397 5939


Mondhygiënische behandelingen

U kunt bij de mondhygiënist van Aqua Dental Clinic in Den Haag en Amsterdam terecht voor zowel preventieve mondzorg als de behandeling van specifieke mondklachten. Hoelang de behandeling duurt en welke behandelingen er zullen worden uitgevoerd, is geheel afhankelijk van uw gebitssituatie. Voorafgaand aan elke behandeling zal de mondhygiënist uw gebit en tandvlees nauwkeurig onderzoeken. Bovendien zal er de tijd worden genomen om al uw wensen en vragen te bespreken.

Gevoelige tanden

Wanneer u gevoelige tanden heeft, kunt u pijnscheuten of een zeurend gevoel ervaren tijdens het eten of drinken. Deze gevoeligheid treedt met name op bij grote temperatuurverschillen en sterke smaken, zoals zuur of zoet. In bepaalde gevallen kunt u deze gevoeligheid zelfs ervaren tijdens het tandenpoetsen.

De mondhygiënist zal uw mondsituatie in kaart brengen en bepalen wat de gevoeligheid veroorzaakt. Naar aanleiding hiervan krijgt u een persoonlijk advies om uw klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

Ontstoken tandvlees

Gezond tandvlees is essentieel voor een goede mondgezondheid. Gezond tandvlees beschermt het tandbeen en is roze van kleur. Door slechte mondhygiëne kan het tandvlees gaan ontsteken. Vaak is het dan donkerrood en pijnlijk. Het is daarnaast mogelijk dat uw tandvlees niet meer goed aansluit op uw tanden en snel begint te bloeden, bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen. Een onbehandelde tandvleesontsteking kan zich verder gaan uitbreiden. Het is daarom belangrijk dat u op tijd een afspraak maakt bij de mondhygiënist.

De mondhygiënist zal de oorzaak achterhalen en het ontstoken tandvlees behandelen. U zal leren ontstoken tandvlees snel te herkennen en ontvangt een persoonlijk behandelplan, om de problemen volledig te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

Verkleurde tanden

De kleur van uw tanden wordt gedeeltelijk bepaald door uw DNA, maar ook kleurstoffen in voedings- en genotsmiddelen zoals koffie, roken of rode wijn kunnen aanslag op de tanden veroorzaken. De mondhygiënist van Aqua Dental Clinic in Den Haag en Amsterdam zal uw gebit reinigen en ‘uitwendige’ aanslag verwijderen. Op basis van uw voedingspatroon en de staat van uw gebit, krijgt u een persoonlijk advies om aanslag op de tanden in de toekomst te minimaliseren.

Regelmatig gaatjes

Gaatjes (cariës) zijn nog steeds een van de meest voorkomende ziekten bij de mens. Doordat men tegenwoordig meer ongezonde voedingsstoffen nuttigt, blijft het aantal gaatjes bij zowel kinderen als volwassen groeien. U kunt gaatjes eenvoudig voorkomen door middel van een gezond voedingspatroon, de juiste mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan zowel de tandarts als de mondhygiënist.

Neem contact op met de mondhygiënist van Aqua Dental Clinic via 070 397 5939 of vul ons contactformulier in voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Maak direct een afspraak 070 397 5939


"Prettige en kundige mensen. ik word altijd goed geholpen en de praktijkondersteuners zijn vriendelijk en staan je goed te woord. de praktijk zelf heeft een professionele uitstraling." (Jan Hoogduijn Google recensie)


Tandsteen of tandplak

Tandplak is de oorzaak van veel aandoeningen in de mond, zoals gaatjes, onfrisse mondgeur en ontstekingen. Door middel van een goede mondhygiëne kunnen deze aandoeningen eenvoudig worden voorkomen. Niet verwijderde tandplak kan bovendien verharden, waardoor er tandsteen ontstaat; gele of bruine aanslag op de tanden die ruw aanvoelt. Wanneer er tandplak ontstaat is een bezoek aan de mondhygiënist noodzakelijk. Door professionele gebitsreiniging kunnen de genoemde problemen hersteld worden, ook op de plekken die normaliter lastig te bereiken zijn. Onze mondhygiënist adviseert u bovendien hoe u in de toekomst tandplak tijdig kunt verwijderen en voorkomen.

Slechte adem of een vieze smaak in de mond

Een slechte adem of vieze smaak kan het gevolg zijn van maagaandoeningen een infectie in de keel / neus of een ontsteking van de bovenste luchtwegen. Dit zijn echter niet de grootste veroorzakers van een stinkende adem; meeste gevallen is het een gevolg van een slechte mondhygiëne, ontsteking van het tandvlees of aanslag op de tong. De meeste klachten zijn te voorkomen met behulp van een uitgebreide gebitsreiniging en mondhygiënische instructies (voor uw situatie en voedingspatroon) op maat. 

Problemen bij de mondverzorging

Wanneer u problemen ervaart bij de verzorging van uw gebit en tandvlees, bijvoorbeeld omdat u niet bij bepaalde plekken kunt met uw tandenborstel, is het verstandig een afspraak te maken bij de mondhygiënist. De mondhygiënist geeft u persoonlijke instructies voor thuisverzorging en laat u zien hoe u uw mond optimaal kunt reinigen.

Preventieve mondhygiëne

Bij klachten is het essentieel dat u direct een afspraak maakt om de klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan verhelpen, adviseren wij u minimaal twee keer per jaar uw gebit uitgebreid te laten reinigen bij Aqua Dental Clinic in Den Haag. Een reinigingsbehandeling minimaliseert de kans op klachten en zorgt ervoor dat u een mooi en gezond gebit houdt.

Veelgestelde vragen over de mondhygiënist

De mondhygiënist voert andere behandelingen uit dan de tandarts. Beide richten zich op preventie en mondverzorging, maar waar de tandarts ook specialistische behandelingen uitvoert, voert de mondhygiënist specifiek behandelingen gericht op mondhygiëne en preventie uit. Naast deze vragen zijn er nog een aantal veelgestelde vragen over de mondhygiënist. Deze vragen hebben we voor u hieronder opgesomd.  Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Waarom naar de mondhygiënist?

Wanneer de tandarts tijdens een periodieke controle constateert dat uw gebit of uw tandvlees niet in goede gezondheid verkeerd, dan is het mogelijk dat u doorverwezen wordt naar de mondhygiënist. De mondhygiënist zal uw klachten beoordelen en een behandelplan opstellen waarmee u zo spoedig mogelijk van uw klachten afkomt. Overigens is een doorverwijzing van de tandarts niet noodzakelijk voor een bezoek aan de mondhygiënist.

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist voert preventieve behandelingen uit en behandelingen om specifieke klachten aan uw gebit of tandvlees te verhelpen. Hieronder leest u veelvoorkomende klachten die door de mondhygiënist behandeld worden.

Wanneer naar de mondhygiënist?

Een bezoek aan de mondhygiënist is aan te raden als u hinder ondervindt van bepaalde klachten aan uw gebit. Hierbij kunt u denken aan:

 • Last van gevoelige tanden, kiezen en/of tandvlees
 • Last van ontstoken of pijnlijk tandvlees
 • Last van terugtrekkend of bloedend tandvlees
 • Last van snel en veel verkleurde tanden
 • Last regelmatig terugkerende gaatjes, tandsteen en/of tandplak
 • Last van een (snel terugkerende) slechte adem
 • Overige klachten of problemen bij uw mondverzorging

Twijfelt u of uw klachten behandeld moeten worden door de tandarts of door de mondhygiënist? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 070 – 397 5939. We staan u graag te woord.

Worden behandelingen door de mondhygiënist vergoed door de verzekering?

Een behandeling door de mondhygiënist wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. U dient dus aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te maken op een vergoeding. Daarnaast is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van uw persoonlijke polisvoorwaarden.

Adres

Aqua Dental Clinic
Burgemeester Hovylaan 78 (route)
2552 AZ Den Haag

Telefoon: 070 397 5939

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Route

Een afspraak bij onze mondhygiënist in Den Haag of Amsterdam

Heeft u vragen over de diverse mondhygiënische behandelingen of wilt u direct een afspraak maken? Vul dan het onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Uw vraag of opmerking

Niet leesbaar? Verander tekst