070 397 5939
Vandaag geopend van 08.00 tot 20.30

Tandheelkundige behandelingen

Naast de standaard periodieke controle bij uw tandarts of mondhygiënist verzorgen wij verschillende uitgebreidere behandelingen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende behandelingen kort omschreven. U vindt een meer uitgebreide uitleg als u klikt op de betreffende behandeling. Wanneer u na het lezen van de informatie over de behandeling nog verdere vragen heeft, kunt u ons hier te allen tijde voor benaderen.

Implantologie

Implantologie is een ingreep aan uw gebit om een missende tand of kies te vervangen. Het doel van implantologie is om het gebit zijn oorspronkelijke functie en uiterlijk weer terug te geven. Meer informatie over implantologie.

Kaakchirurg

Kaakchirurgie wordt ingezet om klachten aan de mond, kaken of het gezicht te verhelpen. Onder de behandelingen van de kaakchirurg vallen bijvoorbeeld een wortelpuntbehandeling, een kaakcorrectie en het plaatsen van implantaten. Hier leest u meer over de kaakchirurg.

Mondhygiënist

Mondhygiëne richt zich op preventie en mondverzorging om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Lees meer over de mondhygiënist.

Parodontologie

Parodontitis is een ontsteking van het parodontale weefsel, dat kan resulteren in een geleidelijk verlies van het steunweefsel van een tand of kies. Meer informatie over parodontologie.

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Ze bootsen de oorspronkelijke vorm en functie zo veel mogelijk na. Lees meer over kronen en bruggen.

Kunstgebit / prothese

Een uitneembare prothese heet in de volksmond ook wel een kunstgebit. Een prothese is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Meer informatie over gebitsprotheses.

Vullingen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, is het mogelijk dat de tandarts de beschadiging herstelt met een vulling. Lees meer over vullingen.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde wordt ingezet bij het esthetisch herstellen van uw gebit. Hierbij kunt u denken aan diverse behandelingen, zoals tanden bleken, facings, kronen en bruggen. Lees meer over cosmetische tandheelkunde.

Algemene tandheelkunde

De algemene tandheelkundige behandelingen in onze praktijk richten zich op periodieke controles en het oplossen van klachten aan uw gebit. Hieronder vallen ook behandelingen als het trekken van tanden en/of kiezen en het plaatsen van vullingen. Meer informatie over algemene tandheelkunde.