070 397 5939
Vandaag geopend van 08.00 tot 17.00

Tanden bleken Den Haag & Amsterdam

Binnen enkele dagen een stralende glimlach met een professionele bleekbehandeling. Wilt u een gaaf gebit, dan is het essentieel om uw tanden en kiezen goed te verzorgen. Maar hoe goed u ook poetst: uw tanden door erfelijke factoren of voedingsmiddelen alsnog gelig worden. Laat uw tanden daarom bleken bij Aqua Dental Clinic om weer prachtig witte tanden te krijgen.

  • Veilig tanden bleken: thuis bleken met professionele bleekgel
  • Gediplomeerde en vakbekwame tandartsen met meer dan 30 jaar ervaring

Afspraak maken 070 397 5939

Bleekbehandeling

Voordat de bleekbehandeling begint controleren we uw gebit. Heeft u problemen aan uw gebit of tandvlees, dan kan het bleken schade aanrichten aan uw gebit. In dit geval verhelpen we eerst de problemen aan uw gebit en bleken we uw tanden zodra uw mond gezond is. Wanneer u al een gezond gebit heeft, maken we direct een afdruk van het gebit. De tandarts bespreekt de behandeling en de gewenste resultaten met u. Het bereikbare resultaat is afhankelijk van de conditie van uw gebit.

Thuis bleken

De bleekbehandeling voert u zelf uit met een op maat gemaakt bleekgebit en professionele bleekgel. Na het consult maken we met behulp van de gebitsafdruk een bleekgebit dat over uw boven- en ondertanden heen past. Na een week is het bleekgebit klaar. U krijgt het bitje en vier spuitjes met bleekgel mee naar huis. Thuis spuit u de bleekgel in het bitje en plaatst het bitje over uw tanden. U draagt het bleekgebit minimaal 2 uur, zodat de gel de tijd heeft om in te werken op het gebit. De bleekgel bevat een lage concentratie waterstofperoxide, zodat de gel uw tanden bleekt, maar ze niet beschadigt.

Resultaat van tanden bleken

Met een bleekbehandeling worden uw tanden een paar tinten witter. In de loop der jaren zullen de tanden echter wel weer verkleuren; dit is een natuurlijk proces. Door uw tanden tweemaal per dag te poetsen blijven de tanden langer wit. Met behulp van tandenstokers of ragers reinigt u de ruimtes tussen uw tanden. Ook kunt u de inname van voedings- en genotsmiddelen die de tanden laten verkleuren beperken.

Kosten van tanden bleken

Voor de behandeling ontvangt u een op maat gemaakt bleekgebit en 4 spuitjes met bleekgel. Zijn uw tanden na de behandeling nog niet wit genoeg of wilt u enkele jaren later nog eens uw tanden bleken, dan heeft u voor de vervolgbehandeling enkel spuitjes met bleekgel nodig; gooi het bitje daarom niet weg. U gebruikt bij een vervolgbehandeling hetzelfde bleekgebit.

Vergoeding bleekbehandeling

Een bleekbehandeling wordt zelden vergoed door uw zorgverzekeraar. Tanden bleken valt niet onder de basisverzekering, maar een klein aantal verzekeraars vergoedt het bleken van tanden wel vanuit de aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding.

Veiligheid van het bleken

Bleken bij de tandarts of onder begeleiding van een tandarts heeft geen blijvende nadelige gevolgen voor uw tanden. De bleekgel bevat een lage concentratie waterstofperoxide, zodat de behandeling voldoet aan de Europese richtlijnen voor het bleken van tanden. Wel is het zo dat het glazuur tijdelijk wat minder hard is na het bleken van de tanden. Dit herstelt vanzelf wanneer het glazuur in contact komt met speeksel. Na de behandeling is het verstandig om twee dagen geen dranken als koffie, thee en rode wijn te nemen.

Oorzaken van verkleuring

De kleur van uw tanden is afhankelijk van diverse factoren. Daarom is de kleur bij iedereen verschillend. Tanden en kiezen bestaan uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn erfelijk bepaald en hebben invloed op de kleur van de tand of kies. Het tandbeen van de hoektanden is dikker dan dat van de andere kiezen. Daardoor zijn hoektanden vaak geler dan de andere tanden. Daarnaast kunnen bepaalde voedings- en genotsmiddelen zorgen dat de tanden verkleuren. Vaak wordt dit veroorzaakt door de intense kleur of het zuurgehalte. Voorbeelden zijn koffie, thee, frisdrank, vruchtensap, rode wijn, bieten, citrusvruchten, tomatensaus, gekleurd snoep en sigaretten.

Zelf bleken zonder tandarts: veilig voor uw gebit?

Zelf uw tanden bleken kan onveilig zijn. Er zijn wettelijke regels waaraan bleekproducten moeten voldoen, maar niet alle verkopers houden zich hieraan. Veel bleekproducten die u online en in bepaalde winkels kunt kopen zijn daarnaast niet speciaal voor uw gebit gemaakt. Een bleeklepel past bijvoorbeeld niet goed, waardoor er waterstofperoxide op uw tandvlees komt. Dit kan pijn veroorzaken aan uw tanden en tandvlees, en bovendien blijvende schade aanrichten. Bij Aqua Dental Clinic krijgt u een bleekgebit op maat en bleekgel met een onschadelijke, maar effectieve concentratie waterstofperoxide.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Is tanden bleken voor iedereen mogelijk?

Een bleekbehandeling is voor vrijwel iedereen die ouder dan 18 jaar is mogelijk. Ook voor mensen die recentelijk een beugel hebben gehad is bleken in veel gevallen mogelijk. Houd er rekening mee dat kronen en vullingen bij tanden bleken niet meekleuren.

Is tanden bleken veilig?

Tanden bleken is veilig wanneer u de behandeling laat uitvoeren door een tandheelkundig professional. Ga niet zelf aan de slag met bleekmiddelen maar laat het bleken uitvoeren door een specialist.

Doet het bleken van tanden pijn?

In ca. 99% van de gevallen is tanden bleken geheel pijnloos. Direct na de behandeling is het wel mogelijk dat uw tanden gevoelig zijn. Daarom adviseren wij u om in de eerste 24 uur na de behandeling geen koude of hete dranken te nuttigen.

Adres

Aqua Dental Clinic
Burgemeester Hovylaan 78 (route)
2552 AZ Den Haag

Telefoon: 070 397 5939

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Route

Afspraak maken voor tanden bleken

Heeft u vragen over het bleken van uw tanden of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 397 5939 of via het onderstaande contactformulier.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Uw vraag of opmerking

Niet leesbaar? Verander tekst