070 397 5939

Vullingen

Wanneer een deel van uw tand verloren is gegaan of uw kies beschadigd is geraakt door tandbederf dan bieden vullingen uitkomst. Met een vulling voorkomt u verdere pijn aan uw gebit en herstelt u de functie van de tand of kies.

De tandarts heeft de keuze uit verschillende vulmaterialen. De meest voorkomende vulling is composiet, een gevuld kunstharsmateriaal dat in diverse kleuren en helderheid verkrijgbaar is.

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord over vullingen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Welke typen vullingen zijn er?

De tandarts kan voor bepaalde behandelingen de voorkeur geven aan het gebruik van een tandkleurige ('witte') vulling. Naast glasionomeercement en compomeer wordt composiet het meest toegepast. Met composiet is veel mogelijk. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Vooral bij voortanden is een witte vulling in esthetisch opzicht aantrekkelijker. Ook wordt een witte vulling toegepast bij kiezen.

Wat zijn gaatjes ?

Gaatjes (cariës) ontstaan doordat bacteriën zich aan het oppervlak van tanden en kiezen hechten. Wanneer de bacteriën zich vermenigvuldigen en uitbreiden wordt een laagje gevormd dat ook wel tandplaque genoemd wordt. Tandplaque kan leiden tot gaatjes in het oppervlak van het tandglazuur wanneer het niet tijdig wordt verwijderd.

Doet het vullen van gaatjes pijn?

De tandarts zal u doorgaans voor de behandeling vragen of u een plaatselijke verdoving wilt. Verdoven gaat door middel van een prikje. Bij behandeling met verdoving voelt u geen pijn.

Kan ik direct eten nadat er een vulling gemaakt is?

Vullingen worden direct gehard met een speciale lamp. De vulling is hierdoor meteen hard, wat betekent dat ook direct kunt eten na de behandeling.

Hoe lang kan een tand of kies gevoelig zijn na het vullen?

Dit hangt af van de diepte en grootte van de vulling en wat de staat van de kies was bij de start van de behandeling. Bij normale vullingen kan de kies of tand gedurende enkele dagen tot weken gevoelig blijven. Wanneer u last blijft houden en twijfelt of dit normaal is kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Kleuren vulling mee bij het tanden bleken?

Nee, vullingen kleuren, net als kronen, niet mee bij een bleekbehandeling.

Meer informatie over vullingen en gaatjes

Wilt u meer weten over vullingen? Neem dan contact met op met Aqua Dental Clinic. Wij voorzien u graag van meer informatie over dit onderwerp.

Indien u zelf online meer wilt lezen over vullingen dan kunt u onder meer terecht bij allesoverhetgebit.nl en Tandarts.nl.

Adres

Aqua Dental Clinic
Burgemeester Hovylaan 78 (route)
2552 AZ Den Haag

Telefoon: 070 397 5939

E-mailadres: info@aquadentalclinic.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Route